cukinia pod futrem
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Cukinię pokroić w plasterki. Sos: Namocz czosnek. Dodaj majonez, keczup i wymieszaj.
Krok 2:
Rozgrzej piekarnik. W tym czasie wlej olej na blachę do pieczenia pokrytą fałdą i rozłóż gotowe kubki cukinii lekko solą. Nałóż gotowy sos na wierzch. Natrzyj ser i równomiernie nałóż na sos.
Krok 3:
Wkładamy do piekarnika na 15 min. Na 220&039; s
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Ketchup - 93 kcal/100g
- Młoda cukinia - 24 kcal/100g