cukinia pod futrem

pyszne.łatwy w przygotowaniu.nie wymaga dużych nakładów.
Króliczek260188Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 1 g
tłuszcze 30 % 3 g
węglowodany 60 % 6 g
57 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Cukinię pokroić w plasterki. Sos: Namocz czosnek. Dodaj majonez, keczup i wymieszaj.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Rozgrzej piekarnik. W tym czasie wlej olej na blachę do pieczenia pokrytą fałdą i rozłóż gotowe kubki cukinii lekko solą. Nałóż gotowy sos na wierzch. Natrzyj ser i równomiernie nałóż na sos.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wkładamy do piekarnika na 15 min. Na 220&039; s

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Ketchup - 93   kcal/100g
  • Młoda cukinia - 24   kcal/100g

Podobne przepisy