Bułeczki Świnki

pyszne, ciekawe bułeczki rozjaśnią Twoje wakacje! Nadchodzi Nowy Rok. I ten Rok Świni. Oto takie bułeczki świnki, które możesz zrobić z dziećmi lub wnukami. Proces nie jest skomplikowany, ale fascynujący. Nadzienie może być dowolne. I projekt do gustu. Pójdą na stół jako przekąska, jak chleb. Możesz podawać je z herbatą, sokiem. Smacznego.
EsenijaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 18 % 11 g
tłuszcze 23 % 14 g
węglowodany 58 % 35 g
307 kcal
IG: 6 / 0 / 94

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Wymieszaj mleko i wodę. Dodaj suche drożdże.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Następnie dodaj 2 żółtka, sól, olej. Wymieszaj i dodaj mąkę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Zagnieść ciasto. I posprzątamy na godzinę w ciepłym miejscu. Robię w powolnej kuchence. Wkładam ciasto, włączam tryb Multipovar na 40 stopni i przez 30 minut.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Gdy ciasto rośnie, robimy nadzienie. Trzy sery i pokrój kiełbasę mleczną w kostkę.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Z wędzonej kiełbasy, mam salami, wycinamy pięty kieliszkiem.Wydrążymy też dziury-nozdrza.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Próbowałem tylko kiełbasy. Ale bardziej podobało mi się salami.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Ciasto wyrosło. Wyciągamy go, ugniatamy jeszcze raz.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Podzielmy go na 12 części. Uformujmy bułki. Przykryj folią.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Weź jedną bułkę, możesz ją rozwałkować wałkiem do ciasta lub po prostu ugniatać rękami. Włóż nadzienie. I zbieramy krawędzie w supełku. Odwróć się i okazuje się, że mamy bułkę.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Smarujemy taką bułkę żółtkiem zmieszanym z wodą. Nakładamy Prosiaczek, robimy oczy. Zrobiłem uszy z ciasta. Uszczypnęła z naszego Koloboka. I przymocowałem je do bułki. Posmarowałem również żółtkiem.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Oto takie śmieszne, które mamy.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na 35 minut.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Oto, co mam. Trochę popękane. Ale nie wpłynęło to na smak. Salami jest lepiej zachowane, z wędzoną kiełbasą nie podobała mi się tak bardzo, należy ją pokroić cieńszą lub wziąć salami. A więc wszystko jest bardzo smaczne !

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal / 100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Kiełbasa "amatorska" - 291   kcal/100g
  • Kiełbasa "Ukraińska" - 404   kcal/100g
  • Kiełbasa "cukrzycowa" - 254   kcal/100g
  • Kiełbasa "doktorska" - 197   kcal / 100g
  • Kiełbasa dietetyczna - 170   kcal/100g
  • Kiełbasa"mleczna" - 252   kcal/100g
  • Kiełbasa wędzona - 507   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Ser śmietankowy 50% tłuszczu - 349   kcal/100g
  • Żółtka jaj - 352   kcal/100g
  • Suche drożdże - 410   kcal/100g

Podobne przepisy