skład / składniki
metoda gotowania
na początek upiecz ciasto:
ubij żółtka i dodaj (przesianą)mąkę, skórkę z cytryny.Oddzielnie ubijamy białka(do szczytów)i delikatnie mieszając (najlepiej drewnianą łyżką lub szpatułką)wprowadzamy do żółtek. Powstałą masę wlewamy do formy i wkładamy na 30 minut. w temperaturze 180 stopni piec w piekarniku (gotowość sprawdzamy wykałaczką).Po upewnieniu się, że ciasto jest gotowe, pozostaw je na 40 minut w zamkniętym piekarniku (aby ciasto się nie opaliło!!!), a następnie otworzyć na 15min. i całkowicie wyjąć. Gdy ciasto całkowicie ostygnie, przykryj folią i włóż do lodówki.
tymczasem zajmiemy się impregnacją:
aby to zrobić, musimy wymieszać sok z cytryny ze słodzikiem i wodą. Gotuj 150 gramów jagód z sokiem z cytryny i dodaj 5 gramów. skrobia.
suflet: 80gr. jagody, słodzik, jogurt naturalny, przebijamy blenderem.Oddzielnie namocz żelatynę w mleku (gdy pęcznieje), włóż do kuchenki mikrofalowej na 10 sekund.i dodaj suflet i osobno ubite (do szczytów) białko.
teraz składamy ciasto:
pokrój ciasto na 3 równe części, namocz i nasmaruj suflet, przykryj drugim ciastem na wierzchu i powtórz procedurę.Na koniec zebrane ciasta całkowicie posmaruj suflet i udekoruj jagodami.
w rzeczywistości możesz wziąć dowolne jagody, według własnego gustu, od tego będzie zależeć nazwa ciasta!!!)))
smacznego z korzyścią dla twojej sylwetki!!!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58 kcal/100g
- "Rastishka" - 122 kcal/100g
- Jogurt pitny "Danon" - 76 kcal/100g
- Jogurt do picia "Agusha" - 87 kcal/100g
- "Actimel" naturalny - 83 kcal/100g
- Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96 kcal/100g
- "majetel" - 48 kcal/100g
- Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152 kcal/100g
- Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68 kcal/100g
- Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48 kcal/100g
- Beztłuszczowy jogurt mleczny - 38 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Borówka - 44 kcal/100g
- Jagody świeżo mrożone - 56 kcal/100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Mąka kukurydziana - 368 kcal/100g
- Pełnoziarnista mąka kukurydziana razowa - 355 kcal/100g
- Mąka kukurydziana pełnoziarnista przesiana - 362 kcal/100g
- Mąka kukurydziana z ziaren z usuniętymi zarodkami vitaminisir - 364 kcal/100g
- Mąka kukurydziana z ziaren z usuniętymi zarodkami newitaminiza - 364 kcal/100g
- Skrobia kukurydziana - 329 kcal/100g
- Mąka ryżowa - 356 kcal/100g
- Ser twarogowy - 223 kcal/100g
- Słodzik - 20 kcal/100g