Kiełbasa z ziemniakami w cieście
skład / składniki
10
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Rozwałkuj ciasto na kiełbasę i pokrój na 10 identycznych kawałków. Każdy z nich zwiń w mąkę i rozwałkuj tortillę. Połóż 1 łyżkę na środku ciasta. tłuczone ziemniaki i rozłóż na środku długości. Połóż kiełbasę na środku. Z każdej strony wykonaj 3 nacięcia i "zawiń" kiełbasę.
Krok 2:
Posmaruj wierzch ubitym jajkiem. Nasmaruj blachę do pieczenia olejem i połóż na niej kiełbaski w cieście. Włóż do piekarnika, włącz Na minimalną temperaturę, pozostaw na 15 minut do wyrośnięcia. Następnie włącz 250 i piecz, aż powstanie złoty kolor.
Krok 3:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Ciasto drożdżowe - 320 kcal/100g
- Ciasto drożdżowe (szybkie) - 278 kcal/100g
- Ciasto drożdżowe - 226 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Kiełbaski"mleczne" - 266 kcal/100g
- Kiełbaski"ruskie" - 243 kcal/100g
- Kiełbaski wieprzowe - 324 kcal/100g
- Parówki konserwowe - 228 kcal/100g