Kiełbasa z ziemniakami w cieście

obfite pyszne szybkie piękne kiełbaski z ziemniakami w cieście.
IraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 19 % 8 g
tłuszcze 30 % 13 g
węglowodany 51 % 22 g
266 kcal
IG: 17 / 61 / 22

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 1 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Rozwałkuj ciasto na kiełbasę i pokrój na 10 identycznych kawałków. Każdy z nich zwiń w mąkę i rozwałkuj tortillę. Połóż 1 łyżkę na środku ciasta. tłuczone ziemniaki i rozłóż na środku długości. Połóż kiełbasę na środku. Z każdej strony wykonaj 3 nacięcia i "zawiń" kiełbasę.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Posmaruj wierzch ubitym jajkiem. Nasmaruj blachę do pieczenia olejem i połóż na niej kiełbaski w cieście. Włóż do piekarnika, włącz Na minimalną temperaturę, pozostaw na 15 minut do wyrośnięcia. Następnie włącz 250 i piecz, aż powstanie złoty kolor.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Ciasto drożdżowe - 320   kcal/100g
  • Ciasto drożdżowe (szybkie) - 278   kcal/100g
  • Ciasto drożdżowe - 226   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Kiełbaski"mleczne" - 266   kcal/100g
  • Kiełbaski"ruskie" - 243   kcal/100g
  • Kiełbaski wieprzowe - 324   kcal/100g
  • Parówki konserwowe - 228   kcal/100g

Podobne przepisy