pieczone lody

zjedz najbardziej orzeźwiający deser w upalne dni!
IraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 5 g
tłuszcze 12 % 6 g
węglowodany 78 % 39 g
232 kcal
IG: 0 / 90 / 10

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Zrób kształt stożka z folii. Pokrój biszkopt zgodnie z kształtem podstawy w kształcie stożka. Napełnij formę lodami i włóż do zamrażarki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Umieść lody na bazie biszkoptu, usuń formę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Ubij białka z proszkiem i wanilią na twarde szczyty. Posmaruj lody białkami.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Rozgrzej piekarnik do 200 ° C, włóż lody do piekarnika na 2-3 minuty, aż na białkach pojawi się złota skorupa. Natychmiast wyjmij i podawaj.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Lody lody - 227   kcal/100g
  • Lody kremowe - 165   kcal/100g
  • Lody "popsicle" kremowe - 183   kcal/100g
  • Lody waniliowe - 160   kcal/100g
  • Lody waniliowo-czekoladowe - 140   kcal/100g
  • Lody owocowe - 168   kcal/100g
  • Lody mleczne - 126   kcal/100g
  • Lody sufletowe - 116   kcal/100g
  • Wanilina - 288   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g
  • Białka jaj - 44   kcal/100g
  • Ciastka biszkoptowe - 258   kcal/100g

Podobne przepisy