pieczone lody
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Zrób kształt stożka z folii. Pokrój biszkopt zgodnie z kształtem podstawy w kształcie stożka. Napełnij formę lodami i włóż do zamrażarki.
Krok 2:
Umieść lody na bazie biszkoptu, usuń formę.
Krok 3:
Ubij białka z proszkiem i wanilią na twarde szczyty. Posmaruj lody białkami.
Krok 4:
Rozgrzej piekarnik do 200 ° C, włóż lody do piekarnika na 2-3 minuty, aż na białkach pojawi się złota skorupa. Natychmiast wyjmij i podawaj.
Krok 5:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Lody lody - 227 kcal/100g
- Lody kremowe - 165 kcal/100g
- Lody "popsicle" kremowe - 183 kcal/100g
- Lody waniliowe - 160 kcal/100g
- Lody waniliowo-czekoladowe - 140 kcal/100g
- Lody owocowe - 168 kcal/100g
- Lody mleczne - 126 kcal/100g
- Lody sufletowe - 116 kcal/100g
- Wanilina - 288 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Białka jaj - 44 kcal/100g
- Ciastka biszkoptowe - 258 kcal/100g