skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Dokładnie moje i ...
Krok 2:
Obierz wszystkie warzywa.
Krok 3:
Drobno posiekaj cebulę.
Krok 4:
Zetrzyj marchewki na grubej tarce. Włącz piec.
Krok 5:
Rozłóż cebulę, przełóż ją do przezroczystości. Dusić marchewkę z cebulą przez 3 minuty.ciągle mieszając.
Krok 6:
Pokrój ziemniaki w pierścienie. Wyłącz piec.
Krok 7:
Do mięsa mielonego dodaj 2 ząbki czosnku wyciśnięte w czosnku, kolendrę 0,5 łyżeczki, sól i czerwony pieprz do smaku.
Krok 8:
Dodaj cebulę i marchewkę, dokładnie wymieszaj.
Krok 9:
Zaczynamy przygotowywać sos z keczupu, śmietany, czosnku 3 zęby. wyciśnięty w czosnku, przyprawach.
Krok 10:
Dodaj zmielony czarny pieprz, wodę i wszystko dokładnie wymieszaj.
Krok 11:
Włącz piekarnik na 180 stopni. Rozłóż warstwę ziemniaków na naczyniu, dodając trochę soli.
Krok 12:
Zaczynamy gotować kliny-małe gęste kulki, zwijamy mąkę i układamy następną warstwę na ziemniakach.
Krok 13:
Dodaj losowo pozostałe ziemniaki na wierzch.
Krok 14:
Wlać nasz sos, dodać czarny pieprz i lekko posolić. Wstawiamy nasze danie do piekarnika na 40 minut.
Krok 15:
Zetrzyj twardy ser na drobnej tarce i dodaj na wierzch naszego naczynia, przy wyłączonym piekarniku odstaw na kolejne 10 minut.
Krok 16:
Pyszne danie ze zwykłych potraw jest gotowe! Smacznego dla wszystkich!
mięso i warzywa można wybrać dla amatora.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Ser "Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" o zawartości tłuszczu 40% - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Ketchup - 93 kcal/100g