ciasteczka Savoyardi Air Dla tiramisu

Savoyardi to podstawa deseru Tiramisu, zrób to w domu! Pyszne ciasteczka do kawy lub herbaty mogą służyć jako baza do deseru tiramisu. Ciasteczka Savoyardi to biszkoptowe, lekkie, przewiewne, rozpływające się w ustach ciasteczka. Przepis jest całkowicie prosty, poradzi sobie każdy początkujący kucharz. Ten przepis daje 25 sztuk. Savoyardi jest używany do przygotowania deseru tiramisu lub po prostu spożywany na śniadanie z filiżanką kawy. Herbatniki Savoyardi można zrobić w domu. Jest łatwy szybki i niedrogi. Powodzenia w gotowaniu!
IraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 14 % 8 g
tłuszcze 7 % 4 g
węglowodany 79 % 46 g
248 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Oddziel żółtka od białek.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Białka ubić w pianę, stopniowo dodawać resztę cukru.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Ubijaj do stabilnych szczytów.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Ubij żółtka z połową cukru na puszystą białą masę.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Tak jest!

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dodaj mąkę i białka do żółtek w częściach.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Delikatnie wymieszaj łopatką od dołu do góry.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Tak!

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Wyłóż blachę do pieczenia pergaminem. Ciasto przełożyć do worka do szprycowania. Posadź 25 małych patyczków o długości 8 cm.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Posyp ciasteczka cukrem pudrem. Piec w piekarniku przez 10-15 minut w temperaturze 200 stopni.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Wyjmij gorące ciasteczka z pergaminu szpatułką i ostudź. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Żółtka jaj - 352   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g
  • Białka jaj - 44   kcal/100g

Podobne przepisy