ciasteczka Savoyardi Air Dla tiramisu
skład / składniki
25
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Oddziel żółtka od białek.
Krok 2:
Białka ubić w pianę, stopniowo dodawać resztę cukru.
Krok 3:
Ubijaj do stabilnych szczytów.
Krok 4:
Ubij żółtka z połową cukru na puszystą białą masę.
Krok 5:
Tak jest!
Krok 6:
Dodaj mąkę i białka do żółtek w częściach.
Krok 7:
Delikatnie wymieszaj łopatką od dołu do góry.
Krok 8:
Tak!
Krok 9:
Wyłóż blachę do pieczenia pergaminem. Ciasto przełożyć do worka do szprycowania. Posadź 25 małych patyczków o długości 8 cm.
Krok 10:
Posyp ciasteczka cukrem pudrem. Piec w piekarniku przez 10-15 minut w temperaturze 200 stopni.
Krok 11:
Wyjmij gorące ciasteczka z pergaminu szpatułką i ostudź. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Żółtka jaj - 352 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Białka jaj - 44 kcal/100g