pieczeń delikatesowa
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
1) drobno posiekaj cebulę.
2) do mięsa mielonego dodaj jajko, cebulę, mąkę i mleko. Następnie dokładnie wymieszaj.
3) pokrój szynkę i ser w małe kostki
4) połóż mięso mielone na folii spożywczej o grubości około 1,5 cm.
5) Umieść nadzienie z sera i szynki na środku.
6) za pomocą folii spożywczej zwiń mięso mielone w rolkę. Na koniec dobrze dociśnij krawędzie bułki.
7) nasmaruj naczynie do pieczenia olejem i ostrożnie ułóż rolkę, kładąc szew w dół.
8) Rozgrzej piekarnik do 200 stopni i ustaw bułkę na 50 minut.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser"megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser "Wiola" - 307 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Szynka - 270 kcal/100g
- Szynka wołowa - 133 kcal/100g
- Szynka gotowana - 282 kcal/100g
- Surowa szynka - 270 kcal/100g
- Kiełbasa szynkowa - 242 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g