rogaliki nadziewane czekoladą
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
1. Pokrój czekoladę w cienkie paski.
2. Rozwałkuj ciasto na warstwę o grubości 0,5 cm.
3. Pokrój każdą część na Trójkąt.
4. Połóż kawałki czekolady na krawędzi i delikatnie zwiń.
5. Posmaruj rogaliki ubitym jajkiem.
6. Piec w piekarniku przez 15 minut w temperaturze 200 stopni.
miłej herbaty!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czekolada mleczno-orzechowa - 542 kcal/100g
- Czekolada orzechowa - 580 kcal/100g
- Czekolada porowata mleczna - 506 kcal/100g
- Czekolada kremowa - 560 kcal/100g
- Czekolada - 550 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g