rogaliki nadziewane czekoladą

Prosty przepis na rogaliki z gotowego ciasta, z czekoladą.
IraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
Tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 9 % 6 g
tłuszcze 38 % 26 g
węglowodany 53 % 36 g
401 kcal
IG: 0 / 75 / 25

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min

1. Pokrój czekoladę w cienkie paski.
2. Rozwałkuj ciasto na warstwę o grubości 0,5 cm.
3. Pokrój każdą część na Trójkąt.
4. Połóż kawałki czekolady na krawędzi i delikatnie zwiń.
5. Posmaruj rogaliki ubitym jajkiem.
6. Piec w piekarniku przez 15 minut w temperaturze 200 stopni.
miłej herbaty!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czekolada mleczno-orzechowa - 542   kcal/100g
  • Czekolada orzechowa - 580   kcal/100g
  • Czekolada porowata mleczna - 506   kcal/100g
  • Czekolada kremowa - 560   kcal/100g
  • Czekolada - 550   kcal/100g
  • Ciasto francuskie - 400   kcal/100g
  • Ciasto francuskie, przaśne - 337   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy