bułeczki z serem i szynką z ciasta francuskiego

pyszne i chrupiące bajgle są wygodne do zabrania na piknik, w podróż.
JuliaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 21 % 12 g
tłuszcze 46 % 26 g
węglowodany 33 % 19 g
359 kcal
IG: 0 / 100 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj składniki na bułeczki Francuskie: wyjmij ciasto francuskie z lodówki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Ser i szynkę kroimy w paski lub kostkę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.

    W misce ubij 1 jajko.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Ciasto dzieli się na 2 części po 200 gr., rozwałkuj go w okrąg o średnicy około 26-27 cm i podziel na 6 części.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Rozłóż szynkę i ser na szerokiej krawędzi, złóż, łatwo mocując końcówki.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Przenieś bajgle na blachę do pieczenia.Posmaruj powierzchnię ubitym widelcem jajkiem.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Posyp sezamem. Piecz bajgle przez 20 minut w temperaturze 200°.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Wyjmij z piekarnika i trochę ostudź. Smacznego!

pyszne i chrupiące bułeczki z serem i szynką z ciasta francuskiego. Wygodnie jest zabrać je na piknik, w podróż lub do pracy, a także będą doskonałym śniadaniem dla rodziny!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Ciasto francuskie - 400   kcal/100g
  • Ciasto francuskie, przaśne - 337   kcal/100g
  • Szynka - 270   kcal/100g
  • Szynka wołowa - 133   kcal/100g
  • Gotowana szynka - 282   kcal/100g
  • Surowa szynka - 270   kcal/100g
  • Kiełbasa szynkowa - 242   kcal/100g
  • Suszone całe nasiona sezamu - 563   kcal/100g
  • Nasiona sezamu łuskane - 582   kcal/100g

Podobne przepisy