bułeczki z serem i szynką z ciasta francuskiego
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj składniki na bułeczki Francuskie: wyjmij ciasto francuskie z lodówki.
Krok 2:
Ser i szynkę kroimy w paski lub kostkę.
Krok 3:
Krok 4:
W misce ubij 1 jajko.
Krok 5:
Ciasto dzieli się na 2 części po 200 gr., rozwałkuj go w okrąg o średnicy około 26-27 cm i podziel na 6 części.
Krok 6:
Rozłóż szynkę i ser na szerokiej krawędzi, złóż, łatwo mocując końcówki.
Krok 7:
Przenieś bajgle na blachę do pieczenia.Posmaruj powierzchnię ubitym widelcem jajkiem.
Krok 8:
Posyp sezamem. Piecz bajgle przez 20 minut w temperaturze 200°.
Krok 9:
Wyjmij z piekarnika i trochę ostudź. Smacznego!
pyszne i chrupiące bułeczki z serem i szynką z ciasta francuskiego. Wygodnie jest zabrać je na piknik, w podróż lub do pracy, a także będą doskonałym śniadaniem dla rodziny!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Szynka - 270 kcal/100g
- Szynka wołowa - 133 kcal/100g
- Gotowana szynka - 282 kcal/100g
- Surowa szynka - 270 kcal/100g
- Kiełbasa szynkowa - 242 kcal/100g
- Suszone całe nasiona sezamu - 563 kcal/100g
- Nasiona sezamu łuskane - 582 kcal/100g