ciasto bezowe ze skondensowanym mlekiem i orzeszkami ziemnymi
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
1. Ubij białka w mocną pianę, stopniowo dodawaj cukier.
2. Na blasze wyłożonej pergaminem ułóż kulki łyżką.
3. Piec w piekarniku przez 1 godzinę w temperaturze 100 stopni.
4. Ułóż bezy na okrągłym naczyniu za pomocą kulek.
5. Skrop wszystko skondensowanym mlekiem i posyp pokruszonymi prażonymi orzeszkami ziemnymi.
miłej herbaty!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Surowe orzeszki ziemne ze skorupką - 564 kcal/100g
- Surowe orzeszki ziemne bez łupin - 568 kcal/100g
- Orzeszki ziemne gotowane - 376 kcal/100g
- Orzeszki ziemne prażone ze skorupką - 582 kcal/100g
- Orzeszki ziemne prażone i solone - 585 kcal/100g
- Orzeszki ziemne orzechy - 568 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Mleko skondensowane z cukrem - 324 kcal/100g
- Białka jaj - 44 kcal/100g