skład / składniki
metoda gotowania
ubij jajka z cukrem, dodaj trochę soli. Następnie dodaj śmietanę, stopione masło (lub margarynę), gaszoną sodę i dobrze wymieszaj. Stopniowo zaczynamy wprowadzać przesianą mąkę i zagniatać ciasto. Konsystencja ciasta na babeczki nie powinna być płynna i niezbyt gęsta, jak na naleśnikach. Jeśli będziesz piec babeczki w silikonowych foremkach, posmaruj je trochę olejem roślinnym. Rozłóż trochę ciasta na dole, kawałek białej czekolady na wierzchu i ponownie trochę ciasta, aby czekolada znalazła się w środku. Musisz wypełnić formy nie więcej niż 2/3 objętości, ponieważ podczas pieczenia babeczki dobrze się wyrosną. Formy wypełnione ciastem umieścić w piekarniku w temperaturze 180 stopni na 25-30 minut. Po tym czasie babeczki na śmietanie z białą czekoladą są gotowe! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Biała czekolada - 554 kcal/100g