skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Kupujemy potrzebne produkty
Krok 2:
Obierz, umyj ziemniaki i cebulę. Lepiej kupić kurczaka już pokrojonego, najwygodniejsze jest chakhokhbili na podłożu
Krok 3:
Marynuj mięso w osobnym pojemniku z łyżką sosu sojowego, szczyptą soli, odrobiną oliwy z oliwek i przyprawą do kurczaka
Krok 4:
Pokrój cebulę na duże półpierścienie
Krok 5:
Ziemniaki kroimy w małe kostki
Krok 6:
Wymieszaj ziemniaki i cebulę w dużym naczyniu, dopraw przyprawami do smaku
Krok 7:
Doprawiamy naszą mieszankę warzywną majonezem
Krok 8:
Następnie włóż nasze ziemniaki z cebulą do formy pokrytej folią
Krok 9:
Rozłóż już marynowane mięso z kurczaka na wierzchu ziemniaków
Krok 10:
Na wierzch posyp tartym serem
Krok 11:
Ukryj całą zawartość pod folią
Krok 12:
Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 220 stopni na 45
Krok 13:
Po 45 minutach zdejmij folię i ugotuj nasze pyszne przez kolejne 20 minut w trybie konwekcja, aż do całkowitego ugotowania
smaczne, satysfakcjonujące, nieskomplikowane danie, przydatne do rozpieszczania siebie i niespodziewanie przybyłych gości
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser "Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser "stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mieszanka ziół - 259 kcal/100g