pieczona kapusta Delikatna z jajkami i serem

szybkie w przygotowaniu, delikatne i smaczne danie z jarmużu. Istnieje wiele przepisów na gotowanie kapusty, jest duszona, smażona, solona, marynowana, dodawana do różnych potraw na surowo. Dziś chcę zaoferować Ci przepis na przygotowanie kapusty "delikatnej" pieczonej w piekarniku z jajkami i serem.
Natalia WasilenkoAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 26 % 7 g
tłuszcze 59 % 16 g
węglowodany 15 % 4 g
163 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 20 min

posiekaj kapustę i usmaż na oleju roślinnym, lekko podsmażając, dodaj wodę i gotuj na wolnym ogniu do miękkości. Jajka ubić solą i czarnym pieprzem, wlać mieszaninę jajek do kapusty i dobrze wymieszać, posmakować i posolić do smaku. Umieść kapustę z jajkami w naczyniu do pieczenia, posyp serem startym na grubej tarce i wyślij do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 10 minut.

pieczona kapusta "Delikatna" z jajkami i serem jest gotowa! Można go natychmiast podać do stołu. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal / 100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal / 100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Kapusta biała - 28   kcal/100g
  • Kapusta biała gotowana - 21   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy