Poranne Pai

pyszne obfite śniadanie z prostych produktów-łatwe i proste!
IraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 22 % 10 g
tłuszcze 50 % 23 g
węglowodany 28 % 13 g
298 kcal
IG: 8 / 92 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Ciasto rozwałkować i włożyć do naczynia do pieczenia, nakłuć widelcem.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wymieszaj śmietanę, posiekaną natkę pietruszki i drobno posiekaną kiełbasę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Rozłóż mieszaninę na cieście. Wbij jajka na mieszaninę, aby żółtko się nie rozprzestrzeniło, pieprz, sól.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Umieść formę w piekarniku nagrzanym do 200 stopni na 20-25 minut. Posyp gotowe danie ziołami.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Kiełbasa z tłuszczem - 436   kcal/100g
  • Kiełbasa wieprzowa - 274   kcal/100g
  • Kiełbasa cielęca - 316   kcal/100g
  • Mięso suszone - 264   kcal/100g
  • Kiełbasa z wątróbki cielęcej - 265   kcal/100g
  • Mortadella - 345   kcal/100g
  • Kiełbasa osobna - 232   kcal/100g
  • Pieczona kiełbasa cielęca - 343   kcal/100g
  • Pieczona kiełbasa wieprzowa - 364   kcal / 100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Ciasto francuskie - 400   kcal/100g
  • Ciasto francuskie, przaśne - 337   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g

Podobne przepisy