Poranne Pai
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Ciasto rozwałkować i włożyć do naczynia do pieczenia, nakłuć widelcem.
Krok 2:
Wymieszaj śmietanę, posiekaną natkę pietruszki i drobno posiekaną kiełbasę.
Krok 3:
Rozłóż mieszaninę na cieście. Wbij jajka na mieszaninę, aby żółtko się nie rozprzestrzeniło, pieprz, sól.
Krok 4:
Umieść formę w piekarniku nagrzanym do 200 stopni na 20-25 minut. Posyp gotowe danie ziołami.
Krok 5:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Kiełbasa z tłuszczem - 436 kcal/100g
- Kiełbasa wieprzowa - 274 kcal/100g
- Kiełbasa cielęca - 316 kcal/100g
- Mięso suszone - 264 kcal/100g
- Kiełbasa z wątróbki cielęcej - 265 kcal/100g
- Mortadella - 345 kcal/100g
- Kiełbasa osobna - 232 kcal/100g
- Pieczona kiełbasa cielęca - 343 kcal/100g
- Pieczona kiełbasa wieprzowa - 364 kcal / 100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g