skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Robienie ciasta.Wymieszaj ciepłą wodę z drożdżami, solą, cukrem. Dodaj 2 żółtka lub 1 jajko. Olej roślinny. I dodaj mąkę w częściach. Zagnieść ciasto.Wkładam go do miski multicookera i włączam Multipowar na 30 min.
Krok 2:
To jest to, co mam za 30 minut.
Krok 3:
Ciasto ponownie zagniatamy. Dzielimy na 10 części. Toczymy koloboki.Zostawimy jedną Kolobok na uszy i pięty.
Krok 4:
Rozwałkuj i wytnij kieliszek pięciornika .Pokrój uszy nożem.
Krok 5:
Przygotuj kiełbaski. Musisz wziąć grube. I skórę należy usunąć.
Krok 6:
Rozwałkuj bułkę na takie ciasto i połóż kiełbasę na środku.
Krok 7:
Włóż uszy pod górną krawędź. Pokrywamy bułkę żółtkiem i przyklejamy Prosiaczek i oczy.Lepiej przykleić Prosiaczek wykałaczką. To znaczy przebić go. Następnie po prostu go usuń.W przeciwnym razie mogą się odkleić.
Krok 8:
Miałem więcej kotletów. Zrobiłem to samo z kotletami, ale przeciąłem je na pół. Dlatego też możesz eksperymentować z nadzieniem.
Krok 9:
Kładziemy bułki na arkuszu. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 200 stopni na 30 minut.Gotowe bułki można natłuścić mlekiem lub wodą, wtedy będą miękkie przez długi czas. Smacznego.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Kiełbaski "mleczne" - 266 kcal/100g
- Kiełbaski"ruskie" - 243 kcal/100g
- Kiełbaski wieprzowe - 324 kcal/100g
- Parówki konserwowe - 228 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Żółtka jaj - 352 kcal/100g
- Świeże drożdże - 109 kcal/100g