skład / składniki
metoda gotowania
1.Włącz piekarnik na 180 stopni.
2.Połam czekoladę na kawałki i rozpuść razem z masłem w łaźni wodnej (dno garnka nie może dotykać wrzącej wody), aby schłodzić wszystko do temperatury pokojowej.
3.Ubij białe jajka z cukrem.
4.Wlej schłodzoną czekoladę i delikatnie wymieszaj.(Nie używamy miksera!)
5.Oddzielnie wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia,kakao,wanilią i posiekanymi orzechami.
6.A teraz musisz wymieszać mąkę z mieszanką jajeczno-czekoladową.
7.Wymieszaj wszystko szpatułką, aż będzie gładkie i wlej do formy pokrytej pergaminem.
8.Nie warto dłużej, w przeciwnym razie brownie zostanie upieczone i straci swój urok,w postaci wilgotnego środka i delikatnej chrupiącej skórki.
wyjmij z piekarnika, ostudź, pokrój na porcje.Możesz jeść brownie na ciepło.Ale na zimno smakuje jeszcze lepiej!!!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Czekolada gorzka - 539 kcal/100g
- Wanilina - 288 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g