ciasto z ciastami na skondensowanym mleku
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
ubij skondensowane mleko i jajka mikserem na średniej prędkości. Dodajemy proszek do pieczenia i wprowadzamy porcjami szklankę przesianej mąki. Powstałe ciasto dzieli się na trzy części. Nasmaruj naczynie do pieczenia masłem, Wyślij do niego trzecią część ciasta i włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 10-12 minut. Więc upiecz wszystkie 3 ciasta. Podczas gdy ciasta stygną, przygotowujemy krem - gotowane mleko skondensowane i zmiękczone masło ubijamy mikserem. Gotową śmietaną smarujemy schłodzone ciasta, smarujemy również ciasto na wierzchu i bokach, posypujemy płatkami kokosowymi i wysyłamy do lodówki na 2 godziny.
ciasto na skondensowanym mleku jest gotowe! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Mleko skondensowane z cukrem - 324 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Wiórki kokosowe - 592 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Gotowane mleko skondensowane - 328 kcal/100g