pieczony świąteczny filet z kurczaka

to prosty i oryginalny sposób na przygotowanie pysznego kurczaka. smacznie i szybko
Helena LucynaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 74 % 17 g
tłuszcze 22 % 5 g
węglowodany 4 % 1 g
121 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Filet z kurczaka opłucz i osusz.Wykonaj 3-4 nacięcia na filecie.Sól i pieprz.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Umieść plastry pomidora w nacięciach.Dodaj plastry sera.Ułóż na blasze do pieczenia i skrop oliwą z oliwek.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 20-25 minut.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Połóż gotowy filet na talerzu i udekoruj kredkę posiekaną zieloną cebulą.Gorąco na stole noworocznym jest gotowe.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g

Podobne przepisy