kasza gryczana w doniczkach z wołowiną
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
1. Moje mięso, pozwól wodzie spłynąć i pokrój na kawałki.
podgrzej patelnię, wlej olej i usmaż wołowinę, trochę soli do smaku i dopraw przyprawami.
2. Wyjmujemy mięso z patelni i smażymy na niej pokrojone warzywa.
3. Układamy w doniczkach. Połóż kawałki wołowiny na dole i przykryj warzywami na wierzchu. Wlej dobrze umytą kaszę gryczaną na wierzch.
nakładamy płatki, tylko do połowy garnka, pozostawiając miejsce na pęcznienie. Dodaj trochę soli i napełnij wodą.
4. Wkładamy do piekarnika 170 stopni na 40-45 minut. Gdy owsianka jest gotowa, dopraw olejem i posyp ziołami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal / 100g
- Kasza gryczana (całe ziarno) - 335 kcal/100g
- Ciemna mąka gryczana - 333 kcal/100g
- Jasna mąka gryczana - 347 kcal/100g
- Kasza gryczana gotowana - 163 kcal/100g
- Gryka - 313 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal / 100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g