skład / składniki
metoda gotowania
1. Pokrój bakłażana wzdłuż na talerze o długości około 1 cm.
2. Przewijamy mięso mielone z mięsa i cebuli. Dodaj sól, pieprz i posiekany czosnek.
3. Połóż mięso mielone na talerzu i zwiń w bułki.
4. Kładziemy bułki na blasze do pieczenia i smarujemy zmiękczonym masłem, przykrywamy folią, wysyłamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez około 30-40 minut w 180 stopniach. Gdy bakłażan się ugotuje, zdejmij folię i pozwól bułkom się zrumienić.
rozłóż naszą przystawkę na talerzu i udekoruj ziołami i świeżymi warzywami.
aby piekarnik miał czas na osiągnięcie pożądanej temperatury, włącz go z wyprzedzeniem (10-20 minut przed rozpoczęciem gotowania).
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o funkcjach piekarników !
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Bakłażany - 24 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g