omlet jak w przedszkolu z kiełbaskami i ziołami
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
1.Przygotowanie omletu jest bardzo proste, w tym celu rozbijamy jajka i ubijamy mikserem lub trzepaczką w bujną pianę. Stopniowo wlej mleko cienkim strumieniem i dodaj sól.
2. Pokrój kiełbaski w plasterki. Dno formy, w której ugotujemy omlet, smarujemy kawałkiem masła. Rozłóż kiełbaski i wlej mieszankę jajeczną.
3. Wysyłamy do piekarnika, gotujemy na średnim ogniu.
gdy zacznie się tworzyć rumiana złota skorupa, nasz omlet jest gotowy.
rozłóż na talerzu i posyp posiekanymi ziołami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Kiełbaski "mleczne" - 266 kcal/100g
- Kiełbaski"ruskie" - 243 kcal/100g
- Kiełbaski wieprzowe - 324 kcal/100g
- Parówki konserwowe - 228 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g