omlet jak w przedszkolu z kiełbaskami i ziołami

daj dobry nastrój rano-przygotuj to danie! Prawidłowo ugotowany omlet to bardzo smaczne danie. Rano przygotowuję je na śniadanie dla dzieci przed szkołą. Zapach jest bardzo apetyczny i o wiele łatwiej się obudzić! To obfite i pyszne śniadanie doda energii na cały dzień!
GeRaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 32 % 8 g
tłuszcze 60 % 15 g
węglowodany 8 % 2 g
150 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 25 min

1.Przygotowanie omletu jest bardzo proste, w tym celu rozbijamy jajka i ubijamy mikserem lub trzepaczką w bujną pianę. Stopniowo wlej mleko cienkim strumieniem i dodaj sól.

2. Pokrój kiełbaski w plasterki. Dno formy, w której ugotujemy omlet, smarujemy kawałkiem masła. Rozłóż kiełbaski i wlej mieszankę jajeczną.

3. Wysyłamy do piekarnika, gotujemy na średnim ogniu.

gdy zacznie się tworzyć rumiana złota skorupa, nasz omlet jest gotowy.

rozłóż na talerzu i posyp posiekanymi ziołami.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Kiełbaski "mleczne" - 266   kcal/100g
  • Kiełbaski"ruskie" - 243   kcal/100g
  • Kiełbaski wieprzowe - 324   kcal/100g
  • Parówki konserwowe - 228   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g

Podobne przepisy