skrzydełka zapiekane w sosie miodowo-sojowym
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
1) opłucz skrzydełka kurczaka, pokrój na stawy. Usuwamy najmniejszą część skrzydła, resztę wysuszamy ręcznikiem papierowym.
2) zrób sos mieszając pozostałe składniki.
3) przebijamy skórę w kilku miejscach i moczymy skrzydła ~ przez godzinę.
4) rozłóż skrzydła na wstępnie nasmarowanej blasze do pieczenia i polej pozostałym sosem.
5) Włóż do piekarnika (170°C) na 40 minut.
smacznego!!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Miód - 400 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Skrzydełka z kurczaka - 186 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Sos pomidorowy ostry - 99 kcal/100g