ciasto kefirowe z mięsem ziemniaczanym
skład / składniki
12
porcje:
metoda gotowania
do ciasta: dodaj sodę do kefiru, wymieszaj i odstaw na chwilę, aby soda zgasła. Następnie dodaj sól , olej, jajko , mąkę i zagnieść ciasto, aby oderwało się od rąk .
do mięsa mielonego: pokrój mięso na cienkie plasterki, sól, pieprz .Cebulę pokroić w półpierścienie, ziemniaki pokroić w plasterki .
Zbierz ciasto: podziel ciasto na dwie połowy, rozwałkuj jedną i włóż do wysmarowanej tłuszczem formy, następnie jest warstwa ziemniaków, cebula i mięso na wierzchu, posyp każdą warstwę solą i pieprzem . rozwałkuj drugą warstwę i ułóż na wierzchu, ściśnij krawędzie i posmaruj żółtkiem , nakłuj widelcem . W razie potrzeby możesz ozdobić . Piec w temperaturze 180' 45-50 minut.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal/100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal / 100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Polędwica wieprzowa - 264 kcal/100g