papryka faszerowana serem i mięsem

pyszny obiad, dekoracja stołu.
Helena LucynaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 27 % 7 g
tłuszcze 62 % 16 g
węglowodany 12 % 3 g
188 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.

pokrój słodką paprykę na dwie połówki i obierz z nasion.
nadziewamy połówki pieprzu przygotowanym jak zwykle mięsem mielonym.
pokrój pomidora w plasterki i rozłóż kółko pomidora na każdej papryce na mielonym mięsie.
posyp obficie startym serem.
Wyślij do piekarnika. Piec przez 20-25 minut.
posyp gotowe danie ziołami. Do dekoracji można podać ryż, młode ziemniaki.
smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Mieszane mięso mielone - 351   kcal/100g

Podobne przepisy