zapiekanka z jajek z twarogiem i kaszą manną
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
ubij wszystko dobrze w blenderze, aż będzie gładkie, po raz pierwszy dodałem kolejne 20 gramów semoliny, a następnie zacząłem robić bez niej.
wlej mieszaninę do formy i umieść tę formę w dużej formie z gorącą wodą. Ogólnie rzecz biorąc, zrób kąpiel wodną. I do piekarnika na 40 minut w 180 stopniach.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kasza manna - 340 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g