zapiekanka z jajek z twarogiem i kaszą manną

potężna dawka białka, idealna na obiad, pyszna.
ElżbietaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 52 % 15 g
tłuszcze 38 % 11 g
węglowodany 10 % 3 g
154 kcal
IG: 0 / 100 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h

ubij wszystko dobrze w blenderze, aż będzie gładkie, po raz pierwszy dodałem kolejne 20 gramów semoliny, a następnie zacząłem robić bez niej.
wlej mieszaninę do formy i umieść tę formę w dużej formie z gorącą wodą. Ogólnie rzecz biorąc, zrób kąpiel wodną. I do piekarnika na 40 minut w 180 stopniach.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kasza manna - 340   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy