skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj wszystkie składniki do przygotowania ciasta
Krok 2:
Umieść wszystkie składniki ciasta w misce miksującej i zastąp ciasto w trybie "Blender", prędkość-4, Czas - 1 minuta. Włóż ciasto do lodówki i zrób nadzienie.
Krok 3:
Wlej wodę do miski miksującej, Ustaw podwójny bojler. Umieść różyczki brokułów i łososia na górnej warstwie podwójnego kotła.
Krok 4:
Gotuj w trybie "Gotowanie", prędkość-1, CZAS - 15 minut. Oddziel filety rybne od kości.
Krok 5:
Rozwałkuj ciasto na podstawę ciasta na grubość 2-3 mm i połóż na dnie formy, zrób bok.
Krok 6:
Drobno posiekaj warzywa i przygotuj nalewanie w trybie "Blender", prędkość-5, Czas - 30 sekund.
Krok 7:
Połóż filety z łososia, brokuły na bazie ciasta i polej masą jajeczno-kremową.
Krok 8:
Piecz ciasto z łososiem i brokułami w rozgrzanym piekarniku 170C przez 45 minut. Sprawdź gotowość.
Krok 9:
Pokrój ciasto na porcje i podawaj na gorąco.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Brokuły - 33 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Łosoś na parze - 197 kcal/100g
- Łosoś gotowany - 189 kcal/100g
- Łosoś świeży - 140 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Parmezan ser 45% tłuszczu - 389 kcal/100g