pieczarki z serem pleśniowym

lekka, ciepła przekąska do białego wina. Subtelny smak grzybów i sera! Łatwy przepis na szybką przekąskę do białego wina. Lekko schłodzone są idealne, gdy ser jest jeszcze miękki i rozpływa się w ustach. Oczekiwanie na danie główne minie bardzo niezauważone, pod wrażeniem rozkoszy wykwintnego połączenia smaku grzybów i sera ze szlachetną pleśnią. Smakosze na pewno się ze mną zgodzą i poprą. Dla gospodyni ten przepis jest darem niebios, aby rozkoszować się głodnymi języczkami niecierpliwych gości. A dla właściciela jest to wspaniała okazja, aby pochwalić zaradnego małżonka. Szybki, łatwy i bardzo smaczny. Nadaje się do każdego bufetu, możesz obejść się bez urządzeń.

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 47 % 8 g
tłuszcze 47 % 8 g
węglowodany 6 % 1 g
109 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Skład jest bardzo prosty: grzyby, ser i masło według uznania

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Ułóż czapki grzybów bez nóg w naczyniu do pieczenia. Aby uniknąć używania oleju, użyj papieru do pieczenia.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój ser na kawałki

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wypełnij czapki serem

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Piec w piekarniku w trybie gorącego powietrza w temperaturze 200 gr. Jeśli weźmiesz Roquefort, lepiej topi się i trochę się rozprowadza dzięki kremowej i delikatnej strukturze.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Proponuję podawać z gruszką. Wydaje mi się, że słodki smak będzie bardzo odpowiedni. Myślę, że możesz z melonem .... Jak myślicie?

przepisów na nadziewane i pieczone pieczarki jest wiele. W tym na naszej stronie. Chciałam podzielić się moim, tym, który zachwyca gości, ale pozostawia trochę głodu .... Mmmm ... danie główne przed nami!!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Ser pleśniowy - 353   kcal/100g
  • Hermelin - 303   kcal/100g
  • Gorgonzola - 330   kcal/100g

Podobne przepisy