pieczarki z serem pleśniowym
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Skład jest bardzo prosty: grzyby, ser i masło według uznania
Krok 2:
Ułóż czapki grzybów bez nóg w naczyniu do pieczenia. Aby uniknąć używania oleju, użyj papieru do pieczenia.
Krok 3:
Pokrój ser na kawałki
Krok 4:
Wypełnij czapki serem
Krok 5:
Piec w piekarniku w trybie gorącego powietrza w temperaturze 200 gr. Jeśli weźmiesz Roquefort, lepiej topi się i trochę się rozprowadza dzięki kremowej i delikatnej strukturze.
Krok 6:
Proponuję podawać z gruszką. Wydaje mi się, że słodki smak będzie bardzo odpowiedni. Myślę, że możesz z melonem .... Jak myślicie?
przepisów na nadziewane i pieczone pieczarki jest wiele. W tym na naszej stronie. Chciałam podzielić się moim, tym, który zachwyca gości, ale pozostawia trochę głodu .... Mmmm ... danie główne przed nami!!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Ser pleśniowy - 353 kcal/100g
- Hermelin - 303 kcal/100g
- Gorgonzola - 330 kcal/100g