skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj składniki do przygotowania wypieków.
Krok 2:
Umieść wszystkie składniki ciasta w misce miksującej.
Krok 3:
Gotuj w trybie "Blender", prędkość-4, Czas - 1 minuta.
Krok 4:
Rozwałkuj ciasto w kulkę i wstaw do lodówki na 40 minut.
Krok 5:
Podziel ciasto na 15 porcji, zwiń kulki, zwiń je w mące i wstaw do lodówki na kolejne 10 minut.
Krok 6:
Umieść wszystkie składniki nadzienia w misce miksującej (sprawdź, czy nie ma pestek!).
Krok 7:
Zmiel nadzienie w trybie "Blender", prędkość-5, Czas - 30 sekund.
Krok 8:
Odkurz stół mąką i zwiń każdą kulkę ciasta w warstwę o grubości 3-4 mm, włóż nadzienie i uformuj Trójkąty z otwartym środkiem.
Krok 9:
Przenieś półfabrykaty gomentash na blachę do pieczenia.
Krok 10:
Piec gomentache w rozgrzanym piekarniku 200C przez 30 minut. Sprawdź gotowość.
Krok 11:
Przenieś upieczone słodycze na płaski talerz, posyp cukrem pudrem i podawaj jako gorącą przekąskę.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Daktyle - 290 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Suszone morele - 215 kcal/100g
- Uruk - 290 kcal/100g
- Brzoskwinie suszone - 254 kcal/100g
- Śliwka - 227 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Wanilina - 288 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g