kanapki na białym chlebie ze szprotami i piklami
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Wysyłamy kromki chleba tostowego do piekarnika pod grillem. Temperatura 240 stopni, 1-2 minuty z każdej strony - na złoty kolor
Krok 3:
Pocieramy każdy kawałek chleba ząbkiem czosnku po obu stronach. Kroimy kromki chleba po przekątnej-otrzymujemy Trójkąty
Krok 4:
Pokrój ogórek w cienkie plasterki
Krok 5:
Smarujemy mainezą. Rozłóż ogórek, szprot na wierzchu i udekoruj majonezem i ziołami, miałem pod ręką koperek
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Szproty - 363 kcal/100g
- Pikle - 11 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Biały chleb - 266 kcal/100g