zapiekanka ziemniaczana z mieloną rybą
skład / składniki
10
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Bierzemy każdą rybę, myjemy ją, myjemy i usuwamy kości, ile możemy.Skręć w maszynce do mięsa 2 razy.Sól i pieprz mielone
Krok 2:
Wlej olej roślinny na patelnię i przenieś tam nasze mięso mielone.Smażyć przez 15 minut, ciągle mieszając.
Krok 3:
Mięso mielone jest ugotowane.Odłóżmy go na bok
Krok 4:
Obierz i umyj ziemniaki
Krok 5:
Trzy ziemniaki na grubej tarce
Krok 6:
Wlej olej roślinny na tacę, nasmaruj spód, Posol go i rozłóż pierwszą warstwę ziemniaków
Krok 7:
Rozłóż drugą warstwę mielonym mięsem, a trzecią warstwą ziemniakami
Krok 8:
Wszystko posolić, posmarować majonezem i wstawić do piekarnika na Dolnym grzałce na 15 minut w temperaturze 220 stopni i na górnym grzałce na 25 minut
Krok 9:
Smacznego
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Papryka ostra mielona - 21 kcal/100g