proste i gorące kanapki z serem
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
pokrój bochenek na 6 kawałków o równej grubości. Bochenek należy wziąć wczoraj-przedwczoraj. Następnie łatwo się kroi.
trzy sery na grubej tarce. Możesz wziąć dowolny ser:stopiony, twardy, kiełbasa, a nawet ser.
pokrój filet z kurczaka w małe kostki. (Rozrywam paski, jeśli jest czas). Kiełbasę kroimy również w kostkę. Składniki mięsne tutaj-taki sam lot fantazji jak z serem. Możesz wziąć tylko kurczaka lub kiełbasę, opcjonalnie gotowaną, wędzoną, szynkę, balyk i tak dalej.
pomidory pokrojone w kostkę. Lepiej wziąć twarde pomidory. W takim przypadku spuść sok.
drobno posiekaj warzywa. To kwestia gustu, możesz bez niej. Ale bardzo lubię koperek i kolendrę, więc dodaję je wszędzie.
lekko posmaruj kawałki bochenka majonezem z jednej strony. Następnie wymieszaj wszystkie składniki z pozostałą ilością majonezu. Nakładamy mieszaninę na kawałki.
nasmaruj blachę do pieczenia olejem roślinnym.
rozłóż kanapki.
włóż do piekarnika i piecz na złoty kolor. W 200 stopniach-5-7 minut. (Ale wybierasz czas i temperaturę, kierując się funkcjami piekarnika. Z doświadczenia wiem, że wszystko jest indywidualne).
trzy sery na grubej tarce. Możesz wziąć dowolny ser:stopiony, twardy, kiełbasa, a nawet ser.
pokrój filet z kurczaka w małe kostki. (Rozrywam paski, jeśli jest czas). Kiełbasę kroimy również w kostkę. Składniki mięsne tutaj-taki sam lot fantazji jak z serem. Możesz wziąć tylko kurczaka lub kiełbasę, opcjonalnie gotowaną, wędzoną, szynkę, balyk i tak dalej.
pomidory pokrojone w kostkę. Lepiej wziąć twarde pomidory. W takim przypadku spuść sok.
drobno posiekaj warzywa. To kwestia gustu, możesz bez niej. Ale bardzo lubię koperek i kolendrę, więc dodaję je wszędzie.
lekko posmaruj kawałki bochenka majonezem z jednej strony. Następnie wymieszaj wszystkie składniki z pozostałą ilością majonezu. Nakładamy mieszaninę na kawałki.
nasmaruj blachę do pieczenia olejem roślinnym.
rozłóż kanapki.
włóż do piekarnika i piecz na złoty kolor. W 200 stopniach-5-7 minut. (Ale wybierasz czas i temperaturę, kierując się funkcjami piekarnika. Z doświadczenia wiem, że wszystko jest indywidualne).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester o zawartości tłuszczu 50 % - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Kiełbasa "amatorska" - 291 kcal/100g
- Kiełbasa "Ukraińska" - 404 kcal/100g
- Kiełbasa"cukrzycowa" - 254 kcal/100g
- Kiełbasa "doktorska" - 197 kcal/100g
- Kiełbasa dietetyczna - 170 kcal/100g
- Kiełbasa"mleczna" - 252 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Baton - 273 kcal/100g
- Wędzony kurczak - 117 kcal/100g