ciasteczka w 15 minut
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Na początek przesiej mąkę. Dodaj do niego cukier puder.
Krok 2:
Następnie skórka, żółtka, zmiękczone masło. Wymieszać. Ciasto powinno stać się elastyczne i jednorodne, dla którego będzie musiało być ugniatane przez około 10 minut.
Krok 3:
Rozwałkuj ciasto kiełbasą i pokrój na małe kawałki o grubości 0,8-1 cm.
Krok 4:
Połóż papier do pieczenia na blasze do pieczenia, na wierzchu-kółka ciasta. Piec w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez 10 minut.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Żółtka jaj - 352 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g