mięso mielone na soczewicy

Przygotowanie tej zapiekanki zajmuje mniej niż godzinę!!! Białko roślinne i zwierzęce w jednym naczyniu! Harmonia dwóch rodzajów białka jest zawsze tylko dla nas dobra, proponuję szybką kolację bez problemów i niedogodności!
SzuraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 32 % 8 g
tłuszcze 44 % 11 g
węglowodany 24 % 6 g
166 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotowaliśmy wszystkie produkty pod ręką, umyliśmy i obraliśmy warzywa, wymieszaliśmy mięso mielone z przyprawami

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Gotowano soczewicę w osolonej wodzie

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Smażone marchewki z cebulą na oleju roślinnym na złoty kolor

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Gotowaną soczewicę układamy w formie natłuszczonej olejem roślinnym, na wierzchu kładziemy surowe mięso mielone już z przyprawami

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Na wierzch kładziemy masę z podsmażonych warzyw i warstwę selera, dodałam jeszcze trochę sosu pomidorowego jak na pizzę

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    To gotowy sos do pizzy, ale wcale nie trzeba go wkładać, ponieważ pomidory pójdą dalej, po prostu chciałem to sprawdzić w akcji)))

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Układamy plastry pomidora

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Zapomniałam sfotografować ser wraz ze wszystkimi produktami, więc pokazuję osobno

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Zetrzyj ser

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Posyp formę serem i piecz przez 40 minut w piekarniku

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Wyjmujemy gotowe danie, kroimy na porcje i podajemy. Kolacja białkowa jest gotowa!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal / 100g
  • Ser "stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" o zawartości tłuszczu 40% - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal / 100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal / 100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Seler - 12   kcal/100g
  • Korzenie selera - 32   kcal/100g
  • Soczewica suszona nie gotowana - 340   kcal/100g
  • Soczewica suszona gotowana - 106   kcal/100g
  • Soczewica - 340   kcal/100g
  • Mieszane mięso mielone - 351   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal / 100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal / 100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Sól kuchenna - 0   kcal/100g

Podobne przepisy