skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotowaliśmy wszystkie produkty pod ręką, umyliśmy i obraliśmy warzywa, wymieszaliśmy mięso mielone z przyprawami
Krok 2:
Gotowano soczewicę w osolonej wodzie
Krok 3:
Smażone marchewki z cebulą na oleju roślinnym na złoty kolor
Krok 4:
Gotowaną soczewicę układamy w formie natłuszczonej olejem roślinnym, na wierzchu kładziemy surowe mięso mielone już z przyprawami
Krok 5:
Na wierzch kładziemy masę z podsmażonych warzyw i warstwę selera, dodałam jeszcze trochę sosu pomidorowego jak na pizzę
Krok 6:
To gotowy sos do pizzy, ale wcale nie trzeba go wkładać, ponieważ pomidory pójdą dalej, po prostu chciałem to sprawdzić w akcji)))
Krok 7:
Układamy plastry pomidora
Krok 8:
Zapomniałam sfotografować ser wraz ze wszystkimi produktami, więc pokazuję osobno
Krok 9:
Zetrzyj ser
Krok 10:
Posyp formę serem i piecz przez 40 minut w piekarniku
Krok 11:
Wyjmujemy gotowe danie, kroimy na porcje i podajemy. Kolacja białkowa jest gotowa!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal / 100g
- Ser "stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" o zawartości tłuszczu 40% - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal / 100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal / 100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Seler - 12 kcal/100g
- Korzenie selera - 32 kcal/100g
- Soczewica suszona nie gotowana - 340 kcal/100g
- Soczewica suszona gotowana - 106 kcal/100g
- Soczewica - 340 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal / 100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal / 100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Sól kuchenna - 0 kcal/100g