skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotowujemy użyte składniki.
Krok 2:
Układamy suszenie w naczyniach, napełniamy mlekiem, dodajemy gorącą wodę tak, aby płyn pokrył suszenie. Ciepły płyn pozwoli na szybsze zmiękczenie suszarek. Należy jednak uważać, aby ich nie prześwietlić, aby się nie rozpadły.
Krok 3:
Przygotowujemy mięso mielone. Jeśli został zamrożony, rozmrażaj. W razie potrzeby możesz również dodać cebulę do mięsa mielonego. Następnie sól i pieprz do smaku.
Krok 4:
Trzy sery na drobnej tarce.
Krok 5:
Dodaj majonez i czosnek do sera, wszystko wymieszaj.
Krok 6:
Gdy tylko suszenie stanie się bardziej miękkie, połóż je na wysmarowanej tłuszczem blasze do pieczenia, dodaj przygotowane mięso mielone na środku i połóż przygotowany ser z majonezem na wierzchu.
Krok 7:
Wysyłamy do piekarnika na 200 stopni, czekamy, aż nasza przekąska się zarumieni, 15-20 minut.
Krok 8:
Następnie rozłóż naszą przekąskę w kółko, udekoruj zielenią, możesz natrzeć ser na wierzchu. Smacznego dla Ciebie i Twoich gości!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Suszenie proste - 341 kcal/100g