frytki z kurczaka z kaszą gryczaną

Kurczak z chrupiącą skórką stanie się ulubionym daniem Twojego gospodarstwa domowego. Gotowanie jest szybkie i przyjemne, ale jedzenie to przyjemność! Za każdym razem chcesz ugotować coś nowego, nieco zmienić proces gotowania i uzyskać nowe cechy potrawy. Tutaj musiałem fantazjować i co robić, ale okazało się, że jest to pyszny kurczak. Potrawy z drobiu znane są ludziom już w czasach starożytnych, na stole często podawano zwierzynę i drób. Kurczak gotowany w piekarniku należy do najsmaczniejszych i najprostszych potraw. Dzisiaj przedstawię wam jednego z nich.
SzuraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 29 % 14 g
tłuszcze 51 % 25 g
węglowodany 20 % 10 g
322 kcal
IG: 0 / 100 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 1 h 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Kupiłam gotowe uda. Udka z kurczaka umyć, posolić, pieprz, dodać czosnek, puree, przyprawy, dodać majonez i pozostawić na 30 minut na zimno do marynowania

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Gotuj kaszę gryczaną

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Przygotuj lezon

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Rozgrzej olej roślinny w pojemniku do wrzenia

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Zanurz każdy kawałek kurczaka w lezonie

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    I smażyć we wrzącym oleju

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wlej pozostały lezon do wrzącego oleju i smaż do miękkości

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Gotowy omlet kroimy i mieszamy z kaszą gryczaną

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Gotowe kawałki kurczaka układamy w formie, owsiankę z omletem na wierzchu i posypujemy startym serem.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Piec w piekarniku przez 15 minut, aż będzie gotowy Podajemy na gorąco, z zapałem z upałem

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Kasza gryczana (całe ziarno) - 335   kcal/100g
  • Ciemna mąka gryczana - 333   kcal/100g
  • Jasna mąka gryczana - 347   kcal/100g
  • Kasza gryczana gotowana - 163   kcal/100g
  • Gryka - 313   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Papryka ostra mielona - 21   kcal/100g
  • Udka z kurczaka - 158   kcal/100g
  • Sól kuchenna - 0   kcal/100g

Podobne przepisy