Wołowina z warzywami i adjika w doniczkach
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
przygotowujemy produkty potrzebne do naszej kolacji.
mięso myjemy i suszymy, kroimy na małe kawałki.
paprykę, cebulę, ziemniaki, czosnek myjemy i obieramy i kroimy losowo.
gotowanie bulionu (może być z kostek)
na rozgrzanym oleju roślinnym smażymy mięso, dodajemy przyprawy (sól, przyprawy)
do smażonego mięsa dodaj cebulę, czosnek i wszystko razem rozgotuj.
smażyć paprykę na złoty kolor.
smażyć ziemniaki z domową adjiką.
kładziemy masło na dnie garnków, dodajemy wszystkie smażone warzywa warstwami, napełniamy bulionem, kładziemy warzywa na wierzchu i wkładamy do nagrzanego piekarnika na 1 godzinę w temperaturze 200 g.
wyjmujemy garnki, podajemy do stołu, dekorujemy i chętnie jemy na obiad.
mięso myjemy i suszymy, kroimy na małe kawałki.
paprykę, cebulę, ziemniaki, czosnek myjemy i obieramy i kroimy losowo.
gotowanie bulionu (może być z kostek)
na rozgrzanym oleju roślinnym smażymy mięso, dodajemy przyprawy (sól, przyprawy)
do smażonego mięsa dodaj cebulę, czosnek i wszystko razem rozgotuj.
smażyć paprykę na złoty kolor.
smażyć ziemniaki z domową adjiką.
kładziemy masło na dnie garnków, dodajemy wszystkie smażone warzywa warstwami, napełniamy bulionem, kładziemy warzywa na wierzchu i wkładamy do nagrzanego piekarnika na 1 godzinę w temperaturze 200 g.
wyjmujemy garnki, podajemy do stołu, dekorujemy i chętnie jemy na obiad.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal / 100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Chmiel-suneli - 417 kcal/100g
- Adjika - 59 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Rosół - 15 kcal/100g
- Wołowina-polędwica (stek) - 189 kcal / 100g
- Wołowina-polędwica (rostbef) - 381 kcal/100g