Wołowina z warzywami i adjika w doniczkach

wołowina jest tak soczysta, że nie można się oprzeć. Uwielbiam moment oczekiwania, ale co się stanie i czy danie będzie się różnić od innych przygotowanych wcześniej. Dzisiaj dodałem do przepisu domową adżikę i nie żałowałem, mała ostrość tylko poprawiła smak. Ile razy gotowałem różne garnki i wszystko wołowina najlepiej nadaje się do duszenia, ma szczególny smak i zapach, który jest tak przyjemny.Chciałbym również zauważyć, że smażone warzywa nadają również smażony przyjemny smak i zabierają wilgoć z surowych warzyw, koncentrując smak tego dania w całej objętości. Dodana domowa adjika najlepiej komponuje się z mięsem i pieprzem. I wszystko razem jest to samo danie, które można podać na kolację.
SzuraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 33 % 8 g
tłuszcze 46 % 11 g
węglowodany 21 % 5 g
134 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 3 D 18 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
przygotowujemy produkty potrzebne do naszej kolacji.
mięso myjemy i suszymy, kroimy na małe kawałki.
paprykę, cebulę, ziemniaki, czosnek myjemy i obieramy i kroimy losowo.
gotowanie bulionu (może być z kostek)
na rozgrzanym oleju roślinnym smażymy mięso, dodajemy przyprawy (sól, przyprawy)
do smażonego mięsa dodaj cebulę, czosnek i wszystko razem rozgotuj.
smażyć paprykę na złoty kolor.
smażyć ziemniaki z domową adjiką.
kładziemy masło na dnie garnków, dodajemy wszystkie smażone warzywa warstwami, napełniamy bulionem, kładziemy warzywa na wierzchu i wkładamy do nagrzanego piekarnika na 1 godzinę w temperaturze 200 g.
wyjmujemy garnki, podajemy do stołu, dekorujemy i chętnie jemy na obiad.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal / 100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Chmiel-suneli - 417   kcal/100g
  • Adjika - 59   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Rosół - 15   kcal/100g
  • Wołowina-polędwica (stek) - 189   kcal / 100g
  • Wołowina-polędwica (rostbef) - 381   kcal/100g

Podobne przepisy