bakłażan-przyjazny

ciasto mięsne z bakłażanem. Proste i niesamowicie smaczne danie. Pachnące, obfite i bardzo smaczne danie, zdrowe i piękne. Postanowiłem ugotować coś nowego z bakłażana na obiad, chciałem, żeby nie było tłuste i zdrowe, więc wpadłem na pomysł, że danie powinno być ugotowane w piekarniku, bakłażany doskonale komponują się z mięsem, więc zrobiłem kotlety, takie danie spodoba się mężczyznom, ponieważ jest obfite, sok, który został uwolniony podczas gotowania, był używany jako bulion. Kiedy podałam do stołu, moje doceniły sąsiedztwo bakłażana, papryki, pomidorów i kotletów, postanowiłam nazwać to & quot; bakłażan-przyjazny"
SzuraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 21 % 4 g
tłuszcze 53 % 10 g
węglowodany 26 % 5 g
124 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.
  13. Krok 13:

    Krok 13.
  14. Krok 14:

    Krok 14.

najpierw przygotuj bakłażany: umyj, osusz i odetnij skórkę na całej długości, cofając się o 1 cm od każdego ciętego paska, aby uzyskać pasiasty bakłażan, jak arbuz. Wytnij kółka o grubości 1 cm.Włóż do miski, zalej słoną wodą i pozostaw na 15 minut.
posiekaj drobno przygotowane i cebulę i czosnek.
gotowanie mięsa mielonego z dowolnego mięsa, które lubisz, ja użyłam jagnięciny i wołowiny w równych ilościach.
do mięsa mielonego dodajemy cebulę i czosnek, odstawiamy trochę czosnku.
sól, pieprz, dodaj surowe czyste jajko i wszystko dobrze zagniataj.
z powstałego mięsa mielonego formujemy małe kotlety.
dno i ściany formy pokrywamy Rast. masło i zaczynamy układać nasze danie.
naprzemiennie układamy koła bakłażana na boku i kotlety, więc wszystkie kształty.
połóż pokrojone plastry pomidorów, papryki na wierzchu i posyp posiekanym czosnkiem.
połóż śmietanę na całej powierzchni produktów.
dodaj szklankę schłodzonej przegotowanej wody do formy, sól i przykryj folią.
wkładamy do nagrzanego piekarnika i gotujemy nasze danie przez 1 godzinę
10 minut przed końcem gotowania zdejmij folię i pozwól bakłażanowi upiec na złoty kolor.
wyjmij z piekarnika i podawaj na gorąco.
sok, który powstał podczas gotowania, podajemy w postaci bulionu.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Bakłażany - 24   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Mieszane mięso mielone - 351   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pieprz mielony czerwony - 318   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy