pieczone pomidory z mięsem w folii
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki.
Krok 2:
Umyj mięso.
Krok 3:
Zagotuj.
Krok 4:
Oddziel od kości.
Krok 5:
Przewiń przez M / R...
Krok 6:
Dodaj paprykę i zioła.
Krok 7:
Cebula i smalec...
Krok 8:
... obsmażać.
Krok 9:
Dodaj mięso mielone.
Krok 10:
Umyj pomidory.
Krok 11:
Usuń rdzeń.
Krok 12:
Zrób wgłębienie.
Krok 13:
Zetrzyj miazgę...
Krok 14:
... i czesnik.
Krok 15:
Dodaj do mięsa mielonego.
Krok 16:
Dodaj zielenie...
Krok 17:
... i surowe jajko.
Krok 18:
Dopraw pomidory...
Krok 19:
... mielonym i majonezem.
Krok 20:
Zawiń w folię.
Krok 21:
Włóż do piekarnika.
Krok 22:
Upiec...
Krok 23:
... do złotego koloru.
Krok 24:
Krok 25:
musimy ugotować mięso mielone.
mięso (lepiej wziąć mięso na kościach, jest bardziej soczyste niż polędwica) należy umyć i ugotować do miękkości, posolić.
przepuść gotowane mięso, część świeżych ziół i ostrą paprykę przez maszynę do mięsa.
smażyć cebulę na smalcu lub oleju roślinnym, dodać mięso mielone, wymieszać, smażyć przez 5 minut.
przygotuj pomidory: odetnij wierzchołki nożem. Najpierw zrób wgłębienie za pomocą noża, a następnie łyżki.
uformowany miąższ pomidorów i czosnek zmielić na tarce i dodać do mięsa mielonego. Gotuj przez 3 minuty, ostudź. Dodaj posiekaną resztę zieleni i jajko, wymieszaj.
kosze pomidorowe, lekko posolić, napełnić mielonym mięsem i na wierzch posmarować roztopionym serem.
faszerowane pomidory owinąć folią, pozostawiając "okno" na wierzchu, włożyć do żaroodpornego naczynia i piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 C. Po 50 minutach wyjmij pomidory, Otwórz "okno" w folii, wróć do piekarnika i zrumień przez 10-15 minut.
mięso (lepiej wziąć mięso na kościach, jest bardziej soczyste niż polędwica) należy umyć i ugotować do miękkości, posolić.
przepuść gotowane mięso, część świeżych ziół i ostrą paprykę przez maszynę do mięsa.
smażyć cebulę na smalcu lub oleju roślinnym, dodać mięso mielone, wymieszać, smażyć przez 5 minut.
przygotuj pomidory: odetnij wierzchołki nożem. Najpierw zrób wgłębienie za pomocą noża, a następnie łyżki.
uformowany miąższ pomidorów i czosnek zmielić na tarce i dodać do mięsa mielonego. Gotuj przez 3 minuty, ostudź. Dodaj posiekaną resztę zieleni i jajko, wymieszaj.
kosze pomidorowe, lekko posolić, napełnić mielonym mięsem i na wierzch posmarować roztopionym serem.
faszerowane pomidory owinąć folią, pozostawiając "okno" na wierzchu, włożyć do żaroodpornego naczynia i piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 C. Po 50 minutach wyjmij pomidory, Otwórz "okno" w folii, wróć do piekarnika i zrumień przez 10-15 minut.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Tłuszcz wieprzowy - 871 kcal/100g
- Tłuszcz wieprzowy roztopiony - 947 kcal/100g
- Skwarki wieprzowe - 895 kcal/100g
- Smalec - 797 kcal/100g
- Szpik - 658 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser"megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser "Wiola" - 307 kcal/100g
- Papryka ostra - 40 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g