quiche z brokułami i serem feta
skład / składniki
12
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki.
Krok 2:
Posyp mąkę,
Krok 3:
Dodaj sól,
Krok 4:
Proszek do pieczenia,
Krok 5:
Zetrzyj olej,
Krok 6:
Dodaj twaróg,
Krok 7:
Jajko.
Krok 8:
Zagnieść ciasto,
Krok 9:
Na zimno przez 30 minut.
Krok 10:
Ugotuj brokuły.
Krok 11:
Pokrój ser feta,
Krok 12:
Pomidory, marchew.
Krok 13:
Ubij jajka,
Krok 14:
Wlej śmietanę.
Krok 15:
Ubij.
Krok 16:
Nasmaruj formę.
Krok 17:
Spłaszcz ciasto,
Krok 18:
Zrób boki.
Krok 19:
Posyp Curry.
Krok 20:
Rozłóż brokuły,
Krok 21:
Ser feta,
Krok 22:
Pomidory, marchew.
Krok 23:
Wlać jajko-
Krok 24:
Kremowa mieszanka.Upiec
Krok 25:
Rozłóż ser.
Krok 26:
Wyjmij z formy.
Krok 27:
Smacznego!
Krok 28:
Krok 29:
więc gotujemy quiche z brokułami i serem feta, chociaż można go zastąpić dowolnym twardym serem.
do ciasta dodaj sól, proszek do pieczenia do mąki.
zetrzyj masło lub margarynę.
dodaj twaróg i jedno jajko (pozostałe jajka trafią do nadzienia).
dobrze zagnieść ciasto. Owijamy pod folią i wkładamy do lodówki na 30 minut.
w międzyczasie zajmijmy się farszem.
gotuj mrożone brokuły przez 7 minut(mam brokuły razem z zieloną fasolką).
ser feta, pomidory pokrojone w kostkę, marchewki w plasterki (można bez marchewki, pomidory można zastąpić czerwoną papryką lub cukinią).
ubij 4 jajka, dodaj śmietanę o dowolnej zawartości tłuszczu, ubij.
nasmaruj formę olejem roślinnym.
ciasto można rozwałkować i włożyć do formy lub wyprostować rękami w formie. Zrób boki 3-4 cm.
ciasto nakłuć widelcem w kilku miejscach, posypać przyprawami do warzyw.
rozłóż brokuły, ser feta, pomidory, marchewkę.
wlać mieszankę jajeczno-śmietankową. Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec około 1 godziny. Skoncentruj się, aby masa "chwyciła".
15 minut przed końcem gotowania, posyp startym serem.
quiche z brokułami jest gotowy! Smacznego!
do ciasta dodaj sól, proszek do pieczenia do mąki.
zetrzyj masło lub margarynę.
dodaj twaróg i jedno jajko (pozostałe jajka trafią do nadzienia).
dobrze zagnieść ciasto. Owijamy pod folią i wkładamy do lodówki na 30 minut.
w międzyczasie zajmijmy się farszem.
gotuj mrożone brokuły przez 7 minut(mam brokuły razem z zieloną fasolką).
ser feta, pomidory pokrojone w kostkę, marchewki w plasterki (można bez marchewki, pomidory można zastąpić czerwoną papryką lub cukinią).
ubij 4 jajka, dodaj śmietanę o dowolnej zawartości tłuszczu, ubij.
nasmaruj formę olejem roślinnym.
ciasto można rozwałkować i włożyć do formy lub wyprostować rękami w formie. Zrób boki 3-4 cm.
ciasto nakłuć widelcem w kilku miejscach, posypać przyprawami do warzyw.
rozłóż brokuły, ser feta, pomidory, marchewkę.
wlać mieszankę jajeczno-śmietankową. Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec około 1 godziny. Skoncentruj się, aby masa "chwyciła".
15 minut przed końcem gotowania, posyp startym serem.
quiche z brokułami jest gotowy! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietanka - 300 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal / 100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal / 100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Ser "Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal / 100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal / 100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser"Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal / 100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Brokuły - 33 kcal/100g
- Curry - 352 kcal / 100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Ser "feta" - 290 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g