okoń morski z warzywami w folii
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
okoń i warzywa przygotowujemy zgodnie z wymaganiami
przecinamy rybę wzdłuż grzbietu nie do końca i rozkładamy
sól, pieprz, posyp przyprawami i przykryj folią spożywczą, Wstaw na zimno na 15 minut
kroimy warzywa: ziemniaki w plasterki, cebulę w półpierścienie, pomidory w plasterki, talerze czosnkowe, drobno posiekane warzywa.
na folii kładziemy okonia, na nim cebulę, czosnek, pomidory
z góry trochę solimy
wokół tej konstrukcji układamy ziemniaki w kółko, solimy je
wszystko podlewamy kwaśną śmietaną.
zamknij folię, aby sok nie wyciekł i włóż do piekarnika do pieczenia przez 60 minut w temperaturze 210gr.
wszystko-serwujemy głodnemu mężowi na obiad.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Okoń morski - 79 kcal/100g