szczupak nadziewany marchewką

umiarkowanie proste, ale bardzo smaczne i zdrowe danie!
SvetikAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
Tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 83 % 15 g
tłuszcze 6 % 1 g
węglowodany 11 % 2 g
74 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h
szczupak do czyszczenia. Usuń wnętrzności w zwykły sposób (rozerwij brzuch).
1) wykonaj nacięcie w pobliżu głowy (ostrożnie nie uszkadzając skóry)
2)powoli usuń skórę, oddzielając ją od fileta.
3)w pobliżu ogona wykonaj również nacięcie, pozostawiając ogon na skórze.
4)oddziel miąższ od kości drobno posiekaj.
5) na patelni usmaż drobno posiekaną cebulę i marchewkę.
6)połącz wszystko z filetem.
7)delikatnie złóż mięso mielone na skórze.I zszyj nici na krawędzi.
nasmaruj arkusz, aby ułożyć brzuch w dolnej części ryby.Piec, aż oczy staną się białe.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Szczupak w sosie pomidorowym - 108   kcal/100g
  • Szczupak gotowany - 98   kcal/100g
  • Szczupak przypływowy - 90   kcal/100g
  • Szczupak świeży - 82   kcal/100g
  • Szczupak faszerowany - 141   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g

Podobne przepisy