kulki białkowe z orzechów i suszonych owoców

Naturalne cukierki białkowe bez dodatku cukru! Podobało mi się wszystko-zarówno zapach, jak i orzechowo-owocowy smak, konsystencja, a nawet kształt, przypominały mi małe cukierki o bardzo znanym smaku mieszanki immunologicznej, którą przygotowujemy ze wszystkich tych produktów na zimę, wyglądają bardzo pięknie na stole i za każdym razem, gdy mijają, stają się o jedną piłkę mniej))) Na naszej stronie dziewczyny zaproponowały w tym miesiącu wiele ciekawych przepisów na pieczenie bez mąki, ale jestem zwolennikiem oddzielnego odżywiania i chciałem usunąć cukier, ale ponieważ jakie wypieki, jeśli nie są słodkie, postanowiłem zastąpić cukier suszonymi owocami i nie pomyliłem się. Wszystkie produkty wchodzące w skład kulek są same w sobie tak smaczne, więc kulki po prostu muszą początkowo okazać się bardzo smaczne, co osiągnąłem. Ale jak nie podzielę się takimi gadżetami z moimi przyjaciółmi, więc piszę nowy przepis dla wszystkich odwiedzających naszą stronę. Odważ się i zdobądź apetyt!
SzuraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 19 % 11 g
tłuszcze 35 % 20 g
węglowodany 46 % 26 g
326 kcal
IG: 65 / 0 / 35

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Kupujemy trzy rodzaje orzechów, jeśli jest to dla kogoś drogie, możesz kupić jeden najtańszy rodzaj, powiedzmy-orzeszki ziemne. Kupujemy również trzy rodzaje suszonych owoców, kupiłem-suszone morele , suszone śliwki, daktyle

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Orzechy smażymy trochę i siekamy trochę

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Suszone owoce myjemy, suszymy i też siekamy nożem

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Ubij białka na stabilną pianę

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Połącz wszystko

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Razem

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Dodaj proszek do pieczenia

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    I katem małe kulki. Na blasze wyłożonej pergaminem i nasączonej olejem układamy kulki i pieczemy w 200gr przez 15-20 minut

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Wyłącz piekarnik i pozostaw kulki do ostygnięcia. Uwolnij kulki z papieru i połóż je na talerzu. Zdobądź apetyt!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Daktyle - 290   kcal/100g
  • Orzechy włoskie - 650   kcal/100g
  • Czarny orzech angielski - 628   kcal/100g
  • Czarny orzech perski - 651   kcal/100g
  • Masło orzechowe - 925   kcal/100g
  • Orzechy migdałowe - 609   kcal/100g
  • Surowe orzeszki ziemne ze skorupką - 564   kcal/100g
  • Surowe orzeszki ziemne bez łupin - 568   kcal/100g
  • Orzeszki ziemne gotowane - 376   kcal/100g
  • Orzeszki ziemne smażone ze skorupką - 582   kcal/100g
  • Orzeszki ziemne prażone i solone - 585   kcal/100g
  • Orzeszki ziemne orzechy - 568   kcal/100g
  • Suszone morele - 215   kcal/100g
  • Uruk - 290   kcal/100g
  • Brzoskwinie suszone - 254   kcal/100g
  • Śliwka - 227   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Białka jaj - 44   kcal/100g

Podobne przepisy