kulki białkowe z orzechów i suszonych owoców
skład / składniki
20
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Kupujemy trzy rodzaje orzechów, jeśli jest to dla kogoś drogie, możesz kupić jeden najtańszy rodzaj, powiedzmy-orzeszki ziemne. Kupujemy również trzy rodzaje suszonych owoców, kupiłem-suszone morele , suszone śliwki, daktyle
Krok 2:
Orzechy smażymy trochę i siekamy trochę
Krok 3:
Suszone owoce myjemy, suszymy i też siekamy nożem
Krok 4:
Ubij białka na stabilną pianę
Krok 5:
Połącz wszystko
Krok 6:
Razem
Krok 7:
Dodaj proszek do pieczenia
Krok 8:
I katem małe kulki. Na blasze wyłożonej pergaminem i nasączonej olejem układamy kulki i pieczemy w 200gr przez 15-20 minut
Krok 9:
Wyłącz piekarnik i pozostaw kulki do ostygnięcia. Uwolnij kulki z papieru i połóż je na talerzu. Zdobądź apetyt!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Daktyle - 290 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Orzechy migdałowe - 609 kcal/100g
- Surowe orzeszki ziemne ze skorupką - 564 kcal/100g
- Surowe orzeszki ziemne bez łupin - 568 kcal/100g
- Orzeszki ziemne gotowane - 376 kcal/100g
- Orzeszki ziemne smażone ze skorupką - 582 kcal/100g
- Orzeszki ziemne prażone i solone - 585 kcal/100g
- Orzeszki ziemne orzechy - 568 kcal/100g
- Suszone morele - 215 kcal/100g
- Uruk - 290 kcal/100g
- Brzoskwinie suszone - 254 kcal/100g
- Śliwka - 227 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Białka jaj - 44 kcal/100g