Stromboli lub pizza w bułce

Prosty przepis na fantazyjną i bardzo smaczną pizzę! Pizza znana wszystkim w tym przepisie wygląda trochę inaczej. Przygotowanie jest znacznie łatwiejsze i szybsze niż tradycyjne, a jednocześnie daje pyszny smak.
JuliaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 19 % 13 g
tłuszcze 64 % 43 g
węglowodany 16 % 11 g
491 kcal
IG: 9 / 91 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Rozgrzej piekarnik do 180-200° C. posyp stół mąką i rozwałkuj ciasto na prostokątny kształt. Na wierzch ciasta ułożyć składniki mięsne, następnie na wierzchu starty ser, w razie potrzeby warzywa i jednocześnie pozostawić na krawędziach centymetra 4.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Zwinąć ciasto w rolkę, ściskając i zwijając końce w dół.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Połóż rolkę na blasze do pieczenia, wysmarowaną olejem i posmaruj samą rolkę oliwą z oliwek na wierzchu. Umieścić w piekarniku.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Po 20-25 minutach wyjmij bułkę.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Ugotowaną pizzę pokrój na porcje i podawaj z ulubionym sosem.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser"Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser"Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Ciasto drożdżowe - 320   kcal/100g
  • Ciasto drożdżowe (szybkie) - 278   kcal/100g
  • Ciasto drożdżowe - 226   kcal/100g
  • Szynka - 270   kcal/100g
  • Szynka wołowa - 133   kcal/100g
  • Gotowana szynka - 282   kcal/100g
  • Surowa szynka - 270   kcal/100g
  • Kiełbasa szynkowa - 242   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Żółtka jaj - 352   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Mozzarella - 280   kcal/100g
  • Salami - 568   kcal/100g

Podobne przepisy