skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić makaron z łososiem w sosie śmietanowym? Przygotuj jedzenie. Cóż, jeśli weźmiesz świeżą rybę, jeśli jest zamrożona, najpierw ją rozmroź. Odpowiedni jest gotowy filet i cała ryba lub jej część, po prostu musisz sam pokroić go na filet. Ser lepiej weź twardy, u mnie & quot; parmezan & quot;. Śmietana 20%. Wybierz makaron z twardych odmian, dobrej jakości.
Krok 2:
Rozgrzej patelnię na średnim ogniu, wlej na nią olej roślinny i lekko usmaż na nim obrany ząbek czosnku. Sam czosnek nie będzie uczestniczył w naczyniu, wystarczy, że nada aromat olejowi. Usuń smażony czosnek z patelni.
Krok 3:
Filety z łososia opłucz pod bieżącą wodą, osusz ręcznikiem papierowym i pokrój w kwadraty. Włóż pokrojoną rybę do pachnącego oleju i smaż na średnim ogniu, mieszając ze wszystkich stron, około 5 minut.
Krok 4:
Dodaj sól, pieprz, suche przyprawy do smażonych kawałków ryby. Dodaję zioła prowansalskie, możesz umieścić coś swojego ulubionego. Wymieszaj, aby ryba była równomiernie pokryta przyprawami.
Krok 5:
Wlej ciężką śmietanę do ryby (powinny przykryć kawałki ryby do połowy), wymieszaj i gotuj na małym ogniu przez 7-10 minut. W tym kroku, jeśli chcesz, możesz dodać starty twardy ser bezpośrednio do sosu, wymieszać i natychmiast podać. Lub możesz posypać ser gotowym daniem z makaronem.
Krok 6:
Wlej wybrany makaron do wrzącej osolonej wody i gotuj do miękkości zgodnie z instrukcjami na opakowaniu. Radzę gotować makaron i smażyć ryby w tym samym czasie, aby były gotowe na jeden czas. Do tego przepisu wybrałem kokardki, gotują się przez około dziesięć minut. Gotowy makaron wrzuć do durszlaka, aby uzyskać nadmiar płynu.
Krok 7:
Makaron z łososiem podawaj na gorąco. Na każdym talerzu połóż ugotowany gorący makaron, połóż kawałki łososia na wierzchu i polej wszystko aromatycznym sosem. Posyp gorące naczynie startym serem. Kieliszek białego wina jest idealny do tego dania. Smacznego!
jak prawidłowo pokroić całą rybę na filety? Usuń ogon, głowę i płetwy. Wzdłuż grzbietu przetnij tuszę do kręgosłupa. Odwróć na beczkę. Ostrym nożem odetnij mięso z kości grzbietowej. Odwróć tuszę i odetnij filet z drugiej strony. Oczyść wnętrze, usuwając czarny film, ponieważ jest gorzki i zepsuje smak. Spłucz i dobrze wysusz.
należy pamiętać, że jakość i smak gotowego dania w dużej mierze zależy od prawidłowego rozmrażania składników. Jak uniknąć błędów i wybrać najlepszy sposób, przeczytaj artykuł o rozmrażaniu.
jak prawidłowo ugotować makaron, jak ugotować makaron al dente, jak wybrać produkt wysokiej jakości, aby uniknąć rozczarowań i nie tylko przeczytaj artykuł "makaron i makaron-subtelności wyboru i sekrety gotowania" .
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Makaron, najwyższej jakości, witaminizowany - 337 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, nabiał - 309 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, jajko - 342 kcal/100g
- Makaron z mąki 1 klasy - 333 kcal/100g
- Makaron z mąki w / C - 338 kcal/100g
- Makaron gotowany - 135 kcal/100g
- Makaron - 338 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Łosoś na parze - 197 kcal/100g
- Łosoś gotowany - 189 kcal/100g
- Łosoś świeży - 140 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Śmietana 35% - 337 kcal/100g
- Śmietanka 40% - 362 kcal/100g
- Parmezan ser 45% tłuszczu - 389 kcal/100g