Sernik z ciasta francuskiego z nadzieniem serowo-wiśniowym
skład / składniki
12
porcje:
gotowanie krok po kroku
Rozgrzej piekarnik do 180C.
posyp powierzchnię roboczą mąką, rozwałkuj na niej jedną warstwę ciasta, aby zmieściła się w formie wraz z bokami.
weź formę 20x30, włóż do niej warstwę ciasta, tworząc boki.
ser śmietankowy wraz z jajkiem, cukrem, Wan.ubij cukier mikserem, aż będzie gładki. Połóż go na cieście.
rozłóż nadzienie wiśniowe na serze.
rozwałkuj drugą warstwę ciasta na 20x30 cm i pokrój w paski o szerokości 1 cm. Ułóż te paski na serniku wiśniowym, aby zrobić ruszt.
piecz sernik przez pół godziny w piekarniku.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Wiśnia kwaśna - 52 kcal/100g
- Wiśnia słodka - 64 kcal/100g
- Wiśnia suszona - 292 kcal / 100g
- Wiśnia w puszkach - 61 kcal/100g
- Ser "camembert" 50% tłuszczu - 291 kcal/100g
- Ser "moobacher" - 350 kcal/100g
- Ser "Sainte-agure" - 369 kcal/100g
- Ser "Syriusz Camembert" - 294 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g