skład / składniki
gotowanie krok po kroku
300 gramów cukru, 200 gramów płatków kokosowych, saszetka proszku do pieczenia, 5 Stół.l. mąka, 150 ml mleka, szczypta soli zmieszana z ciastem.
włącz piekarnik o 150 stopni, aby się rozgrzał.
ubij osobno 7 białek.
dodaj białka do ciasta, delikatnie wymieszaj.
nasmaruj formę olejem, posyp mąką.
ciasto przelewamy do formy i pieczemy do jasnobrązowego koloru.
do kremu:
7 żółtek + 3 stół.l. mąka + ćwierć szklanki mleka-wszystko mieszamy do gładkości.
gotujemy osobno 3/4 szklanki mleka + 6 stołów.L. Sahara.
wlej mieszaninę cienkim strumieniem do masy żółtkowej.
kładziemy wszystko na kuchence i gotujemy, mieszając, aż będzie gęste. Nie trzeba gotować.
na koniec dodaj wanilię.
następnie schłodź krem i ubij go z pakietem masła.
pokrój upieczone ciasto i posmaruj kremem.
do glazury:
w kuchence mikrofalowej rozpuść czekoladę. I polać im ciasto.
ciasto Bounty należy posypać płatkami kokosowymi i udekorować według uznania.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Czekolada mleczno-orzechowa - 542 kcal/100g
- Czekolada orzechowa - 580 kcal/100g
- Czekolada porowata mleczna - 506 kcal/100g
- Czekolada kremowa - 560 kcal / 100g
- Czekolada - 550 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Wanilia - 288 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal / 100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Wiórki kokosowe - 592 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Żółtka jaj - 352 kcal/100g
- Białka jaj - 44 kcal/100g