piękne i jasne ciasto pomarańczowe bez mastyksu
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
ubij wszystkie produkty do ciasta mikserem i stopniowo dodawaj mąkę. Podziel ciasto na 3 części i piecz w rozgrzanym piekarniku (180-200 ° C) przez 7 minut każdego ciasta. Możesz upiec jedno ciasto, a następnie pokroić, jak kto jest wygodniejszy.
krem: śmietanę należy wymieszać z cukrem pudrem.
dżem pomarańczowy: drobno posiekaj miąższ 1 pomarańczy i wymieszaj ze 100 gramami cukru, gotuj przez 10-15 minut.
posmaruj każde ciasto dżemem pomarańczowym i śmietaną.
ciasto pomarańczowe jest gotowe.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Pomarańcze - 36 kcal/100g
- Skórka pomarańczowa - 97 kcal/100g
- Sok pomarańczowy - 36 kcal/100g
- Wanilina - 288 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g