Crumble z ziemniakami
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
1. Gotowanie okruchów (Crumble).
- zetrzyj parmezan na drobnej tarce.
- wymieszaj mąkę, starty parmezan i zimne masło w misce, aż utworzy się miękisz. Włóż do zamrażarki przed użyciem.
2. Miałem marynowaną wołowinę. Pokrojona w kostkę i marynowana marynata jest prosta: sól, czarny i czerwony pieprz, białe wytrawne wino pół szklanki. Marynować 1 godzinę.
3. Odcedź marynatę z mięsa, osusz ręcznikami papierowymi z nadmiaru soku. Smażyć na rozgrzanej patelni na oleju roślinnym na złoty kolor.
4. Ziemniaki obrać, umyć, osuszyć i pokroić obieraczką do ziemniaków (potrzebne są cienkie warstwy). Sól i gotuj w parowarach, aż będą średnio ugotowane.
5. Pory umyć do wyschnięcia i pokroić w pierścienie (tylko biała część). Lekko smażyć na oleju roślinnym i dodać śmietanę, dusić przez kilka minut.
6. Najpierw ułóż warstwę ziemniaków, a następnie mięso w porcjach ceramicznych, a następnie por w sosie, i ponownie powtórz ziemniaki, mięso, cebulę z sosem i przykryj ziemniakami, a na wierzchu posyp kruszonką (kruszonką).
7. Rozgrzej piekarnik w temperaturze 200 ° C, a następnie zmniejsz do 185 ° C i piecz przez 25 minut na złoty kolor.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietanka - 300 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Białe wino - 78 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Pory - 33 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Parmezan ser 45% tłuszczu - 389 kcal/100g