Crumble z ziemniakami, porem i wołowiną w kremowym sosie

ciepłe i kruche Crumble można przygotować z różnymi dodatkami! Proste i smaczne. Nie trudne, ale takie pyszne! Możesz eksperymentować z różnymi nadzieniami. Radzę spróbować takiego Crumble!
Dot (Varia)Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 26 % 8 g
tłuszcze 32 % 10 g
węglowodany 42 % 13 g
171 kcal
IG: 67 / 0 / 33

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.
  13. Krok 13:

    Krok 13.
  14. Krok 14:

    Krok 14.

1. Gotowanie okruchów (Crumble).
- zetrzyj parmezan na drobnej tarce.
- wymieszaj mąkę, starty parmezan i zimne masło w misce, aż utworzy się miękisz. Włóż do zamrażarki przed użyciem.
2. Miałem marynowaną wołowinę. Pokrojona w kostkę i marynowana marynata jest prosta: sól, czarny i czerwony pieprz, białe wytrawne wino pół szklanki. Marynować 1 godzinę.
3. Odcedź marynatę z mięsa, osusz ręcznikami papierowymi z nadmiaru soku. Smażyć na rozgrzanej patelni na oleju roślinnym na złoty kolor.
4. Ziemniaki obrać, umyć, osuszyć i pokroić obieraczką do ziemniaków (potrzebne są cienkie warstwy). Sól i gotuj w parowarach, aż będą średnio ugotowane.
5. Pory umyć do wyschnięcia i pokroić w pierścienie (tylko biała część). Lekko smażyć na oleju roślinnym i dodać śmietanę, dusić przez kilka minut.
6. Najpierw ułóż warstwę ziemniaków, a następnie mięso w porcjach ceramicznych, a następnie por w sosie, i ponownie powtórz ziemniaki, mięso, cebulę z sosem i przykryj ziemniakami, a na wierzchu posyp kruszonką (kruszonką).
7. Rozgrzej piekarnik w temperaturze 200 ° C, a następnie zmniejsz do 185 ° C i piecz przez 25 minut na złoty kolor.
smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Wołowina - żeberka - 233   kcal/100g
  • Wołowina-szynka - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietanka 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietanka - 300   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Białe wino - 78   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Pory - 33   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Pieprz mielony czerwony - 318   kcal/100g
  • Parmezan ser 45% tłuszczu - 389   kcal/100g

Podobne przepisy