Zapiekanka ryżowa z łososiem i fasolą
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
pokrój filety z łososia na małe kawałki.
posyp rybę mieszanką papryki, oregano, lekko skrop sokiem z cytryny. Pozwól mu się namoczyć.
gotuj ryż do miękkości w osolonej wodzie.
smażyć w oliwie.olej z łososia, nie więcej niż 3 minuty.trzymać.
Dodaj tutaj również nie rozmrożoną fasolę szparagową. Pieprz wszystko, sól. Trzymaj wszystko w ogniu przez 2-3 minuty, wyłącz ogień.
do ryżu dodaj jajko, połowę porcji startego sera, koperek.
nasmaruj formę olejem, połóż na niej ryż, rybę i fasolę.
posyp wszystko serem, piec w 180gr przez 15 minut, aż ser się zarumieni.
podawaj zapiekankę ryżową z łososiem wraz z cytryną i koperkiem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Ryż - 344 kcal/100g
- Oregano suszone - 306 kcal/100g
- Oregano - 306 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Łosoś na parze - 197 kcal/100g
- Gotowany łosoś - 189 kcal/100g
- Łosoś świeży - 140 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Fasola szparagowa - 47 kcal/100g